Stereo

Det började med att vi ville ha en stereo till Sweden Rock Festival (SRF) 2008, men vi var för lata för att ta tag i det. Under SRF noterade vi vilket misstag det var! Vi satte oss därför ner och började skissa på en anläggning redan under hösten 2008.

Vi bestämde oss för att försöka hålla vikt och volym nere för att lättare kunna bära (släpa) den till olika ställen utan bil. För att garantera bra speltid (SRF är ändå ett par dygn) så letade vi efter ett strömsnålt förstärkarchip och ett mc-batteri.

Våra högtalarelement ville vi skulle ha så hög känslighet som möjligt. Vi ville ha koaxialer för att slippa krångel med delningsfilter.

De komponenter som vi bestämde oss för var:

Vi började bygga i november och var inte klara innan slutet av december.

Ett par tvinnar senare.

Vi fick bitarna utsågade perfekt på Optimera och behövde bara såga ut hålen för högtalarna, voltmetern och kontrollpanelen. Vi limmade allt samtidigt, med alla tvinnar i verkstaden.

Det var väldigt svårt att välja färg.

"There is nothing more metal than black", "Any colour you like, as long as it's black" osv.

En bit över 9kg och alla saker är inte ditmonterade ännu.

Det går att bära skiten, men det blir rätt tungt efter ett tag om man har batteriet i. Vi har även skaffat ett mindre batteripack som gör stereon 5 kg lättare.

Sure Electronics Tripath TA2024 - Guld!

Vi lödde bort två kondensatorer som agerade lågpassfilter tillsammans med potentiometern vi monterat som volymkontroll. Chippet drar mellan 50 och 200 mA, beroende på volym.

Så här ser den ut!

Vi är mycket nöjda med resultatet; den ser ok ut, batteritiden är ca 5 dygns konstant spelande och ljudet är tillräckligt bra.

Parkmetall?

Parkmetall är ett initiativ för att främja spridningen av hårdrock i Lund utanför de enskilda hemmen. Detta initiativ har tagits då Lunds utbud av musik i krogsammanhang och liknande inte passar oss.

Under sommartiden så sitter vi i park, dricker öl och lyssnar på god musik. Alla som kommmer får välja musik.

Låtar!

Glöm inte att skicka in låtar för helvete. Läs mer om hur du gör.

Läs mer

Hårdrockskalender
Se vad som finns att göra.

Vår stereo
Mest för den tekniskt intresserade.